2009. július 21., kedd

Téli visszatekintés

Az idő soha meg nem áll,és ez nincs másképp a télen elvetett majd kicsírázott palántáimmal sem. Bár még csak július van,de márt a datolya magoncaim mind három levelesre cseperedtek,sőt van egy mely már a negyedik levelét bontja. Lassan nyoma sem a télen és kora tavasszal megnyúlt leveleknek. A gyökérrendszerük szépen kifejlődött,amit a cserepek alján látható gyökérkibújások bizonyítanak. A levelek edzettek,merevek.

A Chamaerops humilis palánták növekedése elmarad az előbb említett növényekhez képest,de mindenképp kielégítő növekedést produkálnak fajtájukhoz mérve. Némelyik hozza a harmadik levelét. Na sok fajtából elajándékoztam a többségét,de a humilis palántákból nem adok senkinek. Talán azért sem mert annyira a szívemhez nőttek,de így vagyok az összes növényemmel.  Bár ők is két literes cserepet kaptak,de szerintem fél literes cserépben is lehetne nevelni az első időszakban,meg hát kevesebb helyet is foglalnának. 

A narancs magoncaim eltérő fejlődést mutatnak,egy azon körülmények között. A legszebb palántám viszont csodaszép. Közel 25 cm.



Chamaerops humilis


Narancs


Datolya pálma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Válaszolni mindenki kérdésére fogok lehetőségeim szerint