2009. április 21., kedd

Narancs és Mangó

A mangóm egy hónap alatt annyit nőtt,hogy azt szinte el sem hiszem. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodálatos növényt. Reggelente kb. 8-tól 10-ig napfürdőzik az ablak alatt,majd utána irány a terasz árnyékos oldala és estig be sem jön. Látható az eredménye.

Persze ha már mediterrán és trópus akkor Cítrus is. Íme hat db kis narancs palántám,minek érdekessége az,hogy két magból két-két szár fejlődött ki. Persze nem baj csak számomra fura egy kicsit. Hamar kicsiráztak(kb. 2 hét alatt ki is bújtak) . Most 20 napos a legidősebb és 10 a legfiatalabb.

4 megjegyzés:

  1. Megérkeztek az új magok/növények? Hogy áll a mangód? Én most fogok újat ültetni, erre jobban vigyázom majd :)

    VálaszTörlés
  2. Szia. A mangóm köszöni szépen jól megvan,bár kicsit megperzselte a nap,de időben árnyékosabb helyre tettem. A magok és növények megérkeztek. Jöttek csodaszép pálma magoncok. Minden amit leírtam előzőleg. Még pluszban rendeltem Bismarckia nobilis „silver” magokat (10db).A magok csirázása egy akváriumban történik,ahol folyamatos 30°C van. A washingtónia fajok 3-4 napra rá szépen csiráztak is. A magoncok is szép lassan megszokják helyüket és beindulnak a növekedésben. Remélem a nyár végére szépen megerősödnek. Majd teszek fel róluk képeket is.

    VálaszTörlés
  3. Ja és sok sikert kívánok az új mangódhoz :-)

    VálaszTörlés

Válaszolni mindenki kérdésére fogok lehetőségeim szerint